Dobrovoljno vatrogasno društvo
Telefoni za dojavu: 193 - Operativno dežurstvo JVP Grada Varaždina, 112 - Županijski centar 112 Varaždin
Gdje se nalazite: Početna Novosti Predstavnici Društva u EU projektu "Gora 2013" u Sloveniji

Predstavnici Društva u EU projektu "Gora 2013" u Sloveniji

Datum objave: 29.11.2013

Skupina od po 27 voditelja vatrogasne mladeži iz Republike Slovenije i Varaždinske županije sudjelovala je u međunarodnoj razmjeni mladih koja je provedena u Gorenju nad Zrečami (Slovenija) od 4. do 10. 8. 2013., a svoje su predstavnike u projektu imale i vatrogasne organizacije s područja općine Sveti Đurđ.

Ime projekta je GORA: oGenj pOgasi – bRata spAsi!

Predstavnici Društva u EU projektu "Gora 2013" u Sloveniji
Projekt je bio priređen u skladu s programom EU Mladi na djelu, a sadržaj programa u osnovi je predstavljao razmjenu dobre prakse među mladim pripadnicima vatrogasnih organizacija, sport, kretanje u prirodi i zdrav život, izazov zapošljavanja za mlade iz ranjivih skupina, oblikovanje programa za najmlađe članove, međukulturna i europska dimenzija projekta, upoznavanje EU programa za mlade. Sudionici su bili mladi u dobi od 15 do 30 godina.
Radi se o drugom projektu ove vrste u kojem sudjeluju mladi voditelji mladeži iz Varaždinske županije, a više o tijeku samog programa te brojnim događanjima koja su obilježila protekle dane naših predstavnika u Sloveniji možete pronaći na web stranicama domaćina, odnosno PGD-a Šinkov Turn: http://www.pgdsinkovturn.si/gora-ogenj-pogasi-brata-spasi/.
VZO Sveti Đurđ u ovom su projektu predstavljali Petra Hehet (DVD Sveti Đurđ) te Karolina Crkvenčić i Sabina Crkvenčić (DVD Komarnica Ludbreška), dok je županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Kovaček održao jedno od predavanja za sve sudionike projekta.
Na ovom linku možete pronaći i prigodnu brošuru koja opisuje tijek cijelog projekta (pdf, 5 MB).