Dobrovoljno vatrogasno društvo
Telefoni za dojavu: 193 - Operativno dežurstvo JVP Grada Varaždina, 112 - Županijski centar 112 Varaždin
Gdje se nalazite: Početna Novosti Vatrogasci radno proslavili Uskrs

Vatrogasci radno proslavili Uskrs

Datum objave: 02.04.2013

Nepunih 5 mjeseci nakon provedbe izvanrednih mjera obrane od poplave na širem području sjeverozapadne Hrvatske, vatrogasne su postrojbe ponovno morale provoditi mnoštvo tehničkih intervencija u smislu radova na vodi.

Vatrogasci radno proslavili Uskrs

Ovog puta uzrok nije bio priljev vodenog vala na Dravi, već nagli rast vodostaja Bednje i Plitvice, kao i samih podzemnih voda, a što je uzrokovalo izlijevanje spomenutih rijeka i velikog broja oteretnih kanala. Pričinjena je velika materijalna šteta, a provedena je i evakuacija životinja u pojedinim mjestima ludbreške regije.

Članovi DVD-a Sveti Đurđ intervenirali su tri puta: u postavljanju zečjeg nasipa radi obrane kuća od nabujale Plitvice, zatim u prisilnom zatvaranju kanala prema Plitvici u Prilesu, kao i u ispomoći brojnim vatrogascima u provedbi prepumpavanja nabijale vode u Podravskoj Kapeli.

U višesatnoj intervenciji u Podravskoj Kapeli sudjelovali su i članovi DVD-a Karlovec Ludbreški, DVD-a Sesvete Ludbreške i DVD-a Struga. U prepumpavanju vode iz poplavljenih dvorišta u ulici Matije Gupca u Sesvetama Ludbreškim sudjelovali su DVD Sesvete Ludbreške (3 dana) i DVD-a Hrženica.

U našoj Galeriji pogledajte fotografije s tih zahtjevnih intervencija, a u odjeljku Intervencije opisan je i tijek intervencija.