Dobrovoljno vatrogasno društvo
Telefoni za dojavu: 193 - Operativno dežurstvo JVP Grada Varaždina, 112 - Županijski centar 112 Varaždin
Gdje se nalazite: Početna Novosti Učenici OŠ Sveti Đurđ u posjetu DVD-u Sveti Đurđ

Učenici OŠ Sveti Đurđ u posjetu DVD-u Sveti Đurđ

Datum objave: 21.10.2013

 U sklopu upoznavanja vlastitog okruženja, učenici trećeg „b“ razreda Osnovne škole Sveti Đurđ posjetili su 21. listopada više ustanova i pripadajućih objekata, a među njima i vatrogasni dom odnosno sjedište DVD-a Sveti Đurđ.

Učenici OŠ Sveti Đurđ u posjetu DVD-u Sveti Đurđ

Predvođeni razrednicom Slađanom Kunić, gotovo 30-tak mališana po prvi je puta boravilo u zasad napola izgrađenom novom vatrogasnom domu Dobrovoljnog vatrogasnog društva. S bogatom 120-godišnjom poviješću vatrogastva u Svetom Đurđu upoznao ih je županijski vatrogasni zapovjednik i zapovjednik ovog Društva Stjepan Kovaček. S posebnim su zanimanjem učenici razgledali različitu vatrogasnu opremu, a voditelj voznog parka Dragan Mikulić upriličio im je i nezaboravnu vožnju navalnim vozilom na povratku prema školi.


Tijekom prigodnog predavanja iz područja protupožarne preventive posebno su se istaknuli pripadnici vatrogasne mladeži koji već podosta znaju o ovoj humanoj djelatnosti, a svakako raduje i iskazan veliki interes učenika za učlanjivanje u njihova lokalna dobrovoljna vatrogasna društva.
Svaki je učenik primio brošuru „Kako spriječiti nesreće“, kao i prigodne poklone za najaktivnije posjetitelje. Ovaj posjet nastavak je uspješne višegodišnje suradnje između vatrogasnih organizacija i Osnovne škole Sveti Đurđ, temeljene na učestalim predavanjima za učenike, kao i sudjelovanju istih na različitim srodnim natječajima na nacionalnoj i županijskoj razini.
S. K.