Dobrovoljno vatrogasno društvo
Telefoni za dojavu: 193 - Operativno dežurstvo JVP Grada Varaždina, 112 - Županijski centar 112 Varaždin
Gdje se nalazite: Početna Novosti U Svetom Đurđu osposobljeni novi vatrogasci

U Svetom Đurđu osposobljeni novi vatrogasci

Datum objave: 07.01.2014

Na području Varaždinske županije različite programa osposobljavanja i usavršavanja godišnje završava oko 700 pripadnika dobrovoljnih vatrogasnih društava. U tekućoj školskoj godini 2013./2014. novo zvanje ili specijalnost tako namjerava steći rekordnih gotovo 1000 operativnih članova DVD-ova.

U Svetom Đurđu osposobljeni novi vatrogasci

Prvi program osposobljavanja za temeljno zvanje „vatrogasac“ ove je zime završen u Malom Bukovcu za pripadnike DVD-ova s područja općina Mali Bukovec i Veliki Bukovec, a drugi je program prošle nedjelje završen u Svetom Đurđu za 21 kandidata s područja općina Sveti Đurđ i Martijanec.

Program u trajanju od 80-tak sati sadržavao je teorijska i praktična predavanja iz 7 predmeta, a uz voditelja osposobljavanja, županijskog vatrogasnog zapovjednika Stjepana Kovačeka, predavači su bili predsjednik Vatrogasne zajednice Varaždinske županije Nedeljko Vukalović, zapovjednik smjene Javne vatrogasne postrojbe Grada Varaždina Mladen Rogina i voditelj grupe vatrogasne postrojbe Hrvatskih autocesta Božidar Plečko.

Nakon završnog ispita održanog u Društvenom domu u Svetom Đurđu, najboljom polaznicom proglašena je Petra Hehet iz DVD-a Sveti Đurđ, studentica kemije i biokemije u Njemačkoj. Uz nju su novim "vatrogascima" u DVD-u Sveti Đurđ postali Antonio Kovaček, Igor Kovačić, Mario Hehet i Nikola Vručina.

Svim okupljenima pritom se obratio načelnik Općine Sveti Đurđ Josip Jany, pohvalivši sveukupne aktivnosti vatrogasnih organizacija na području općine, uz posebno istaknutu hvale vrijednu skrb o mladima u najstarijim i najmasovnijim općinskim udrugama.

Fotografije snimljene tijekom pojedinih praktičnih vježbi te završnog ispita možete pogledati u našoj Galeriji.

S. K.