Dobrovoljno vatrogasno društvo
Telefoni za dojavu: 193 - Operativno dežurstvo JVP Grada Varaždina, 112 - Županijski centar 112 Varaždin
Gdje se nalazite: Početna Novosti Požari kuća u Karlovcu Ludbreškom

Požari kuća u Karlovcu Ludbreškom

Datum objave: 19.03.2013

Sredinom ožujka ove godine u dva je dana DVD Sveti Đurđ intervenirao na dva požara stambenog objekta u Karlovcu Ludbreškom. U nastavku donosimo opširnije informacije.

Požari kuća u Karlovcu Ludbreškom

Kod prvog požara dojava je bila vrlo nejasna, odnosno dojavljen je bio požar cijele kuće pa su stoga na požarište upućene znatne snage (DVD Ludbreg i DVD Sveti Đurđ). Dolaskom na mjesto požara utvrđeno je kako je požar zahvatio vrlo malo područje unutar krovišta kuće, uz sam dimovodni kanal, odnosno plamen je tek ozbiljnije zahvatio vrlo mali dio drvene krovne konstrukcije. Stoga je požar oko dimnjaka pogašen vrlo brzo te se prišlo raščišćavanju tavana radi utvrđivanja mogućih novih žarišta. Na požarištu su ostali dežurati članovi DVD-a Karlovec Ludbreški. Vrijeme dojave bilo je u 19,45, a postrojba se vratila s požarišta u 20,45 sati.

Drugi požar je zamijećen u već razbuktaloj fazi, a kod dolaska vatrogasnih snaga cijelo je krovište bilo u plamenu. Lokalizacijom je prvo prekinuto širenje požara na prislonjeni noviji dio stambenog objekta, a u požaru je izgorio stariji dio objekta površine oko 40 metara kvadratnih. Članovi DVD-a Karlovec Ludbreški ostali su dežurati na požarištu do završetka očevida. U požaru je na žalost bez krova nad glavom ostala obitelj s troje malodobne djece. Vrijeme dojave bilo je u 05,13,  a vrijeme završetka 06,33 sati.

Nekoliko fotografija s druge intervencije možete pogledati u našoj Galeriji.