Dobrovoljno vatrogasno društvo
Telefoni za dojavu: 193 - Operativno dežurstvo JVP Grada Varaždina, 112 - Županijski centar 112 Varaždin
Gdje se nalazite: Početna Novosti Požar gospodarskog objekta u Hrženici

Požar gospodarskog objekta u Hrženici

Datum objave: 21.09.2015

Požarnom intervencijom na gospodarskom objektu u ulici Kralja Tomislava Hrženici prekinuto je određeno dulje razdoblje bez požara na području Općine Sveti Đurđ. Na dojavu iz Operativnog dežurstva JVP Grada Varaždina, primljenu u nedjelju, 20. rujna 2015. u 23,08 sati, odazvalo se 11 članova operativne postrojbe DVD-a Sveti Đurđ te došlo na lokaciju s navalnim i kombi vozilom.

Požar gospodarskog objekta u Hrženici

Na lokaciji je zatečen požar manjeg gospodarskog objekta (spremišta drva za ogrjev) u fazi gašenja, s obzirom da je 2-3 minute prije dolaska na istoj lokaciji s gašenjem požara započeo DVD Hrženica. DVD Hrženica gasio je požar s dva „C“ mlaza, s po jednim mlazom za aktivnu i pasivnu lokalizaciju, štiteći tako štagalj u neposrednoj blizini. Postrojba DVD-a Sveti Đurđ također je gasila požar s dva „C“ mlaza, odnosno s po jednim mlazom za aktivnu i pasivnu lokalizaciju, štiteći tako dva štaglja u neposrednoj blizini.

Požar je bio lokaliziran i prije dolaska naše postrojbe na požarište, stoga je daljnja sanacija požarišta prepuštena domicilnom DVD-a Hrženica u 23,40 sati. DVD Sveti Đurđ sa svim sudionicima vratio se u svoj vatrogasni dom u 23:48.

U nastavku donosimo nekoliko fotografija s intervencije (by Ivan Debelec, Stjepan Kovaček).