Dobrovoljno vatrogasno društvo
Telefoni za dojavu: 193 - Operativno dežurstvo JVP Grada Varaždina, 112 - Županijski centar 112 Varaždin
Gdje se nalazite: Početna Novosti Osvrt na poplave u Svetom Đurđu 2014. godine

Osvrt na poplave u Svetom Đurđu 2014. godine

Datum objave: 04.01.2015

Sredinom mjeseca rujna 2014. godine općinu Sveti Đurđ pogodile su nezapamćene poplave, a članovi svih 6 DVD-ova s područja općine požrtvovno su pomagali u svojim i ostalim naseljima. U intervencijama vezanim uz ispumpavanje vode iz objekata i izradu zečjih nasipa sudjelovalo je ukupno 155 članova DVD-ova s odrađenih 2408 sati na intervencijama, među kojima 34 člana DVD-a Sveti Đurđ s odrađenih ukupno 705 radnih sati.

Osvrt na poplave u Svetom Đurđu 2014. godine

Članovi svih DVD-ova primili su javnu zahvalu od čelnika Općine Sveti Đurđ, kao i svih stanovnika na ovom području, s obzirom da se pokazalo kako se na vatrogasce uvijek može računati, kao jedinu sveprisutnu snagu sustava zaštite i spašavanja.

Zamjenik zapovjednika VZO Sveti Đurđ Ivan Debelec i zamjenik zapovjednika DVD-a Sveti Đurđ danonoćno su vodili brojne intervencije, s obzirom da su zapovjednik Društva Stjepan Kovaček i predsjednik VZO Sveti Đurđ Krunoslav Turković sudjelovali u obuci britanskih vojnika-vatrogasaca u Velikoj Britaniji.

Zamjenik zapovjednika VZO Ivan Debelec autor je vrlo dobre Analize vatrogasnih intervencija povodom poplava, stoga Vas pozivamo da istu pročitate te se na taj način podsjetite kako je tekla kronologija događanja u Svetom Đurđu sredinom rujna 2014. godine.

Fotografije snimljene od strane predstavnika medija, samih vatrogasaca te mještana možete pogledati u našoj Galeriji (pozivamo sve članove da nam dostave i druge fotografije kako bi ih ubacili u Galeriju)!