Dobrovoljno vatrogasno društvo
Telefoni za dojavu: 193 - Operativno dežurstvo JVP Grada Varaždina, 112 - Županijski centar 112 Varaždin
Gdje se nalazite: Početna Novosti Održan "Dravski kup 2013"

Održan "Dravski kup 2013"

Datum objave: 19.08.2013

Dobrovoljno vatrogasno društvo Sveti Đurđ i ove je godine održalo svoje tradicionalno vatrogasno natjecanje, okupivši pritom 30 odjeljenja s područja sjeverozapadne Hrvatske.

Održan "Dravski kup 2013"

Dobrovoljno vatrogasno društvo Sveti Đurđ i ove je godine, 18. kolovoza, organiziralo pozivno vatrogasno natjecanje pod nazivom “Dravski kup 2013”. Ugodne vremenske prilike pogodovale su odazivu 30 desetina samom natjecanju, a koje je provedeno u dva dijela:
- izvođenje vježbi po Pravilniku za natjecanja vatrogasaca u Republici Hrvatskoj,
- izvođenje "suhih" vježbi s izvlačenjem uloga u odjeljenju (tzv. disciplina "Svi znaju sve").

Među više od 300-njak natjecatelja koji su se natjecali na tromeđi Podravine, Međimurja i Zagorja bilo je najviše najmlađih članova vatrogasnih organizacija, ali i nekoliko vrlo kvalitetnih muških seniorskih odjeljenja na nacionalnoj razini. Upravo među muškim seniorima pobjedu i veliki prijelazni pehar domaćina osvojio je DVD Gornji Kučan ispred DVD-a Vrbanovec i DVD-a Donji Kneginec. Među seniorkama prvo su mjesto osvojile članice DVD-a Leskovec, ispred DVD-a Vidovec i DVD-a Bolfan.

Desetinke sekunde odlučivale su i o najboljima među djecom u dobi od 6 do 12 godina. Najuspješnije su bile djevojčice iz DVD-a Sigetec Ludbreški, ispred vršnjakinja iz DVD-a Donji Mihaljevec i DVD-a Varaždinske Toplice. Među dječacima pobjedu su osvojili dječaci iz DVD-a Hrastovsko, ispred malih članova DVD-a Hrženica i DVD-a Kuršanec.

U popularnoj seniorskoj disciplini pod nazivom “Svi znaju sve”, a u kojoj dolaze do izražaja dolaze svestranost i znanje svakog od 9 članova odjeljenja, održanoj pod reflektorima terena NK Drava, najuspješniji su bili članovi DVD-a Donji Kneginec.
Članovi DVD-a Trnovec i članice DVD-a Varaždinske Toplice svoju su izdržljivost dokazali ukupnom pobjedom tijekom izuzetno napetih dvoboja u potezanju užeta, dok je najspretniju ruku pri bacanju torbice s užetom na metu imao Nino Šajatović iz Bolfana.

U okviru pozivnog natjecanja održano je i 9. Natjecanje vatrogasaca općine Sveti Đurđ. U muškoj “A” kategoriji općinski prvaci su članovi DVD-a Sveti Đurđ ispred novo ustrojenog odjeljenja DVD-a Struga. U kategoriji vatrogasnog podmlatka najbolji su dječaci iz DVD-a Hrženica i djevojčice iz DVD-a Komarnica Ludbreška.

Bogat poslijepodnevni program natjecanja u različitim vatrogasnim disciplinama, odnosno manifestacija kojoj je jedna od temeljnih odrednica bilo prikupljanje novčanih sredstava za nastavak gradnje novog vatrogasnog doma DVD-a Sveti Đurđ, u potpunosti je ispunio očekivanja nazočnih, među kojima je bilo i nekoliko visokih gostiju, na čelu s načelnikom Općine Sveti Đurđ Josipom Janyjem i Nenadom Radojčićem, direktorom Vatroprometa iz Zagreba.

Društvo se uz vrlo vruće vremenske uvjete ponovno dokazalo kao uspješan organizator 30-tak ovakvih manifestacija tijekom svojeg 116-godišnjeg povijesnog puta. Spomenimo i kako je ovo natjecanje bilo je jedno od posljednjih pripremnih natjecanja uoči 10. Natjecanja vatrogasne mladeži Varaždinske županije koje će biti održano u Lepoglavi 25. kolovoza ove godine.

Rezultati natjecanja (pdf)

Fotografije s ovog natjecanja možete pogledati u našoj Galeriji!