Dobrovoljno vatrogasno društvo
Telefoni za dojavu: 193 - Operativno dežurstvo JVP Grada Varaždina, 112 - Županijski centar 112 Varaždin
Gdje se nalazite: Početna Novosti Godina 2014. privedena kraju novom donacijom opreme

Godina 2014. privedena kraju novom donacijom opreme

Datum objave: 04.01.2015

Vatrogasna zajednica Varaždinske županije 2014. godinu, kao jednogodišnje razdoblje prepuno različitih događanja, od rekordnog broja tehničkih intervencija vezanih uz poplave, do dosad najvećeg broja osposobljenih vatrogasaca, privela je kraju svečanom primopredajom vatrogasne opreme pripadnicima 16 dobrovoljnih vatrogasnih društava i Javne vatrogasne postrojbe Grada Varaždina.

Godina 2014. privedena kraju novom donacijom opreme

Naime, zahvaljujući Državnoj upravi za zaštitu i spašavanje, odnosno njezinom Sektoru za vatrogastvu na čelu s Glavnim vatrogasnim zapovjednikom Republike Hrvatske Slavkom Tucakovićem, Zajednica je uspjela osigurati sredstva za nabavu 17 kompleta opreme za ispumpavanje vode (vrijednosti nešto više od 100.000 kn) za vatrogasne postrojbe koje su svojim članovima i opremom bile angažirane na sanaciji šteta prouzročenih katastrofalnim poplavama u Slavoniji sredinom ove godine. Opremu su tako primili DVD Bedenec, DVD Biškupec, DVD Donja Voća, DVD Gornji Kućan, DVD Hrženica, DVD Ivanec, DVD Klenovnik, DVD Lepoglava, DVD Ludbreg, DVD Nova Ves, DVD Petrijanec, DVD Sveti Đurđ, DVD Svibovec Podravski, DVD Prvi hrvatski dobrovoljni vatrogasni zbor u Varaždinu, DVD Varaždinske Toplice, DVD Vinica i JVP Grada Varaždina.

Svečana primopredaja opreme upriličena je u Olimpijskoj dvorani varaždinskog vatrogasnog doma 30. prosinca. Zapovjednicima vatrogasnih postrojbi opremu su uručili županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Kovaček i predsjednik Zajednice Nedeljko Vukalović, a nazočne je pozdravio i pročelnik Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Varaždin Zdravko Vrbanić.


U prigodnim govorima istaknuta je činjenica kako su vatrogasne snage s područja  Varaždinske županije niz godina neizostavni čimbenici dislokacije vatrogasnih snaga na različita područja u Republici Hrvatskoj, a u poplavljenu Slavoniju stigli su među prvima i vratili se među posljednjima, pri čemu su pojedina vozila i vozači bili dislocirani 3 mjeseca. No, 1800 operativnih vatrogasaca na području Varaždinske županije imalo je puno posla i u vlastitoj županiji, s obzirom na činjenicu kako je najviše pojedinačnih tehničkih intervencija na poplavama u 2014. godini na području Republike Hrvatske bilo upravo u Varaždinskoj županiji, od čega više od 700 intervencija samo u mjesecu rujnu.

Uime DVD -a Sveti Đurđ novu pumpu za ispumpavanje vode, 2 usisne B cijevi i 1 usisnu košaru preuzeo je zamjenik zapovjednika Društva Miroslav Bahat, a uz njega su ovom događanju bili nazočni i predsjednik Društva Zoran Bahat te članovi Antonio Kovaček i Mario Hehet.

Čelnici županijske vatrogasne zajednice ovom su prigodom svim vatrogascima na području Varaždinske županije zahvalili na predanom humanom radu u godini koja je na isteku te svima zaželjeli uspješnu suradnju sa što manje intervencija u 2015. godini.