Dobrovoljno vatrogasno društvo
Telefoni za dojavu: 193 - Operativno dežurstvo JVP Grada Varaždina, 112 - Županijski centar 112 Varaždin
Gdje se nalazite: Početna > Novosti

Novosti

Poziv za "Dravski kup 2011"

Poziv za "Dravski kup 2011"

07.08.2011

Tradicionalno vatrogasno natjecanje "Dravski kup 2011" nakon odgode zbog drugih aktivnosti u Društvu konačno je dobilo svoj konačan datum.

Aktualne pripreme za izgradnju novog doma - odgođen Dravski kup 2011!

Aktualne pripreme za izgradnju novog doma - odgođen Dravski kup 2011!

04.07.2011

S obzirom na aktualno rješavanje građevinske dokumentacije za izgradnju novog Vatrogasnog doma Društva, Upravni odbor DVD-a Sveti Đurđ donio je odluku o odgodi organizacije tradicionalnog natjecanja "Dravski kup 2011".

Obilježeno Tijelovo u Svetom Đurđu

Obilježeno Tijelovo u Svetom Đurđu

25.06.2011

Vatrogasci širom Varaždinske županije odnosno Hrvatske tradicionalno sudjeluju u svetkovini blagdana Tijelova. Tijelovo je katolički blagdan, koji se uvijek slavi devetog četvrtka nakon Uskrsa.

Nagrada DUZS-a za likovni rad stigla u OŠ Sveti Đurđ

Nagrada DUZS-a za likovni rad stigla u OŠ Sveti Đurđ

01.06.2011

 U Osnovnoj školi Lovre pl. Matačića u Zagrebu, 31. svibnja 2011. godine u organizaciji Državne uprave za zaštitu i spašavanje i škole domaćina, održana je svečanost uručivanja nagrada za najbolje literarne i likovne radove učenika osnovnih škola diljem Hrvatske na temu "Katastrofe i djelovanje žurnih službi".

Među nagrađenima na ovom je nagradnom natječaju bio i Marko Bestijanić, učenik 1. b. razreda Osnovne škole Sveti ĐurđMarkov likovni rad izabran je među čak 1930 radova pristiglih na natječaj DUZS-a iz cijele Hrvatske. Ruksak u kojem su bili memory stick, edukativni CD "Učilica" , jednogodišnja pretplata na časopis "Priroda" te majica uručio je Damir Trut, ravnatelj DUZS-a. Učitelju mentoru Draženu Vađunecu priznanje je uručio Vinko Filipović, ravnatelj Agencije za odgoj i obrazovanje.

Naši najmlađi nastupili u Koprivnici

Naši najmlađi nastupili u Koprivnici

30.05.2011

Na prostorima gradskih koprivničkih bazena “Cerine” u nedjelju 29. svibnja 2011. godine održano je tradicionalno natjecanje djece i mladeži pod imenom 8. Memorijal “Stjepan Paša” i ujedno bilo je to 2. KUP HVZ-a za mladež (2. kolo).

Obilježen blagdan sv. Florijana i Dan vatrogastva

Obilježen blagdan sv. Florijana i Dan vatrogastva

10.05.2011

Stvaranjem neovisne hrvatske države, 6 DVD-ova udruženih u Vatrogasnu zajednicu Općine Sveti Đurđ obnovilo je tradiciju organiziranog obilježavanja blagdana sv. Florijana i proslave Dana vatrogastva - 4. svibnja, upravo u Hrženici, selu poznatom po strašnom požaru koji je umalo uništio polovicu naselja pred 110 godina.
Tako je i ove godine u nedjelju, 8. svibnja, održana prigodna manifestacija u kojoj je sudjelovalo 100-njak pripadnika dobrovoljnih vatrogasnih društava, ali i brojni mještani odnosno domaći vjernici te njihovi gosti.

Održana pokazna vježba povodom "Đurđeva"

Održana pokazna vježba povodom "Đurđeva"

03.05.2011

Organizacija osposobljavanja s ciljem konstantnog održavanja interventne spremnosti odnosno operativnosti vatrogasnih postrojbi jedan je od temeljnih prioriteta u radu Vatrogasne zajednice općine Sveti Đurđ. Uz programe osposobljavanja za vatrogasna zvanja redovito se organiziraju taktičko-pokazne vježbe na razini više postrojbi odnosno više dobrovoljnih vatrogasnih društava.

Sretan i blagoslovljen Uskrs!

Sretan i blagoslovljen Uskrs!

24.04.2011

Sretan i blagoslovljen Uskrs svim članicama i članovima DVD-a Sveti Đurđ te posjetiteljima naših Web stranica!

Održana 114. sjednica Skupštine Društva

Održana 114. sjednica Skupštine Društva

07.04.2011

Dobrovoljno vatrogasno društvo Sveti Đurđ održalo je u subotu, 3. travnja 2011. godine, svoju 114. izvještajnu sjednicu Skupštine Društva.

Osposobljena vatrogasna mladež

Osposobljena vatrogasna mladež

12.02.2011

Zimsko razdoblje u kalendaru aktivnosti vatrogasnih organizacija s područja Varaždinske županije obilježavaju brojni programi osposobljavanja i usavršavanja vatrogasnih kadrova. Slijedom konstantnog rasta broja novog članstva u dobrovoljnim vatrogasnim društvima, kao i podizanja kvalitete programa osposobljavanja, prošla školska godina 2009./2010. završena je s rekordnim 671 osposobljenim članom za različita zvanja i specijalnosti. Ove je godine prvi program za zvanje "vatrogasna mladež" na području Varaždinske županije održan upravo u općini Sveti Đurđ.

Član Društva Kristijan Kovačić u posjetu američkim kolegama

Član Društva Kristijan Kovačić u posjetu američkim kolegama

06.02.2011

Član DVD-a Sveti Đurđ Kristijan Kovačić iskoristio je posjet sestri u okolici američkog Chicaga i za razgovor s tamošnjim kolegama vatrogascima.

DVD Sveti Đurđ na Webu u novom stilu

DVD Sveti Đurđ na Webu u novom stilu

05.02.2011

 Dobrovoljno vatrogasno društvo Sveti Đurđ jedan je od "pionira" uporabe Interneta od strane subjekata sustava vatrogastva u Republici Hrvatskoj, ali i šire, s obzirom da su prve Web stranice Društva svjetlo dana ugledale 5. 5. 1997. godine.

‹‹ 1 2 3 4 5 6 7 8