Dobrovoljno vatrogasno društvo
Telefoni za dojavu: 193 - Operativno dežurstvo JVP Grada Varaždina, 112 - Županijski centar 112 Varaždin
Gdje se nalazite: Početna Novosti Održana 117. sjednica Skupštine DVD-a Sveti Đurđ

Održana 117. sjednica Skupštine DVD-a Sveti Đurđ

Datum objave: 13.02.2014

U subotu, 8. veljače 2014. godine, Dobrovoljno vatrogasno društvo Sveti Đurđ održalo je svoju 117. redovnu sjednicu Skupštine. Osamdesetak članova Društva i njihovih gostiju okupljenih u Društvenom domu s početkom u 18 sati, pažljivo je odslušalo izvješća i planove za tekuću godinu, a pljeskom je popraćena dodjela brojnih priznanja zaslužnim članovima, kao i promocija u vatrogasna zvanja.

Održana 117. sjednica Skupštine DVD-a Sveti Đurđ

Tijekom izlaganja izvješća o radu u proteklom jednogodišnjem razdoblju, naglašeni su segmenti rada koji ovo Društvo izdvajaju među najuspješnije organizacije ovakve vrste na području ludbreške regije. U izvješću o operativnom radu u 2013. godini istaknuto je 11 intervencija provedenih na području regije, zatim organizacija tradicionalnog "Dravskog kupa 2013", završeni programi edukacije od strane više članova i sudjelovanje u europskim projektima. Za Društvo koje danas broji 80 članova i dalje je prioritet konstantno osposobljavanje, kao i sudjelovanje u pokaznim vježbama i natjecanjima.

U okviru usvojenog plana rada za 2014. godinu posebno je naglašen nastavak gradnje novog vatrogasnog doma, kao projekt čiju realizaciju Društvo zahvaljujući podršci od strane Općine Sveti Đurđ provodi tijekom posljednje četiri godine. Privođenje ovog projekta očekuje se krajem ove i početkom 2015. godine, s obzirom na potom najavljenu donaciju novijeg rabljenog vozila iz Velike Britanije.

U članstvo Društva primljena su 2 nova člana (Elvis Šoltić i Goran Gomaz), dok je vatrogasnim veteranima proglašeno 5 bivših operativnih članova Društva: Franjo Orlović, Josip Bahat, Dragutin Kovačić, Drago Mikulić i Stjepan Markovčić.
Spomenice za 40-godišnji uspješan rad u vatrogastvu primili su Josip Bahat i Đuro Turek.
U zvanje "vatrogasac" promovirani su Antonio Kovaček, Petra Hehet, Mario Hehet, Nikola Vručina i Igor Kovačić, dok su uvjerenje o uspješno položenom osposobljavanju za stjecanje statusa "voditelj vatrogasne mladeži" primili Ervin Radiković, Darko Slatki i Stjepan Kovaček.

Sjednici su uz članove Društva nazočili i predstavnici 10-tak prijateljskih dobrovoljnih vatrogasnih društava te udruga s područja općine, a među uglednicima valja istaknuti Josipa Janyja, načelnika Općine Sveti Đurđ, Zlatka Sinkovića, zamjenika načelnika Općine Sveti Đurđ te Anđelka Modrića, člana Izvršnog odbora Vatrogasne zajednice Varaždinske županije.

Više fotografija snimljenih tijekom sjednice možete pogledati u našoj Galeriji.