Dobrovoljno vatrogasno društvo
Telefoni za dojavu: 193 - Operativno dežurstvo JVP Grada Varaždina, 112 - Županijski centar 112 Varaždin
Gdje se nalazite: Početna Novosti Održana 116. izborno-izvještajna sjednica Skupštine Društva

Održana 116. izborno-izvještajna sjednica Skupštine Društva

Datum objave: 05.03.2013

 Dobrovoljno vatrogasno društvo Sveti Đurđ održalo je u subotu, 2. ožujka 2013. godine svoju 116. izborno-izvještajnu sjednicu Skupštine Društva.

Održana 116. izborno-izvještajna sjednica Skupštine Društva

Tijekom izlaganja izvješća naglašeni su segmenti rada koji ovo Društvo izdvajaju među najuspješnije organizacije ove vrste na području ludbreške regije. Uz opis uspješno provedenih intervencija i drugih operativnih aktivnosti, posebice u gašenju požara pilane Puklavec i provedbi obrane od poplava u Šemovcu, izdvojene su pokazna taktička vježba “Priles 2012” i tradicionalno pozivno natjecanje “Dravski kup” u Svetom Đurđu.

Središnjim segmentom ovogodišnje sjednice Skupštine bio je izbor novih članova Upravnog odbora. Predsjednik Društva u novom četverogodišnjem mandatnom razdoblju i dalje je Zoran Bahat, a njegov novi zamjenik će biti Ervin Radiković. Dužnost zapovjednika i dalje obnaša županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Kovaček, dok je njegov zamjenik Miroslav Bahat. Nova tajnica Društva biti će Suzana Milak.

U okviru bogatog plana rada za 2013. godinu središnje mjesto pripada daljnjoj izgradnji novog Vatrogasnog doma Društva, kao jedne od glavnih kapitalnih investicija na području općine Sveti Đurđ protekle 2 godine. Naglasak je stavljen i na intenziviranje rada s najmlađim dobnim uzrastima, kao i različitim oblicima osposobljavanja članstva.

U nazočnosti brojnih uglednika i predstavnika 10-tak dobrovoljnih vatrogasnih društava, u zvanje vatrogasnog dočasnika 1. klase promovirani su Darko Slatki, Ivan Majcen, Ervin Radiković i Suzana Milak, a u zvanje ”vatrogasac” promoviran je Dejan Kovaček. Spomenice za 20-godišnji rad primili su Zoran Bahat, Dejan Orlović, Mario Kovaček, Stjepan Kovaček i Zoran Požgaj, dok su spomenicu za 10-godišnji rad primili Tihomir Bahat i Krunoslav Požgaj. Međunarodni certifikat o poznavanju prokotola europske suradnje u programima “Mladi na djelu” primila je Suzana Milak, a zahvalnicu za poseban doprinos izradi novog spremnika za vodu u navalnom vozilu primio je Dražen Pongrac.

Time je završen ciklus organiziranja godišnjih sjednica skupština u svih 6 dobrovoljnih vatrogasnih organizacija na području općine Sveti Đurđ, a uskoro će biti održana i jubilarna 20. sjednica Skupštine Vatrogasne zajednice općine Sveti Đurđ.

Više fotografija snimljenih tijekom sjednice možete pogledati u našoj galeriji.