Dobrovoljno vatrogasno društvo
Telefoni za dojavu: 193 - Operativno dežurstvo JVP Grada Varaždina, 112 - Županijski centar 112 Varaždin
Gdje se nalazite: Početna Novosti Održan "Dravski kup 2015"

Održan "Dravski kup 2015"

Datum objave: 20.07.2015

DVD Sveti Đurđ i ove je godine bio domaćinom svog već poznatog tradicionalnog "Dravskog kupa", pozivnog natjecanja koje okuplja veliki broj vatrogasaca, od najmlađih do onih malo starijih.

Održan "Dravski kup 2015"

Dobrovoljno vatrogasno društvo Sveti Đurd uz sudjelovanje na brojnim natjecanjima tijekom svoje povijesti organiziralo je preko 40 pozivnih te nekoliko službenih vatrogasnih natjecanja za odjeljenja s područja sjeverozapadne Hrvatske.


Ugodne vremenske prilike pogodovale su dobrom odazivu gostiju na ovogodišnje natjecanje, održano na nogometnom igralištu NK Drava 12. srpnja. Pozivu domaćina odazvao se zavidan broj od 32 natjecateljska odjeljenja. Natjecanje je već tradicionalno provedeno u dva dijela, odnosno prvo su izvedene vježbe po Pravilniku za natjecanja vatrogasaca u Republici Hrvatskoj, a zatim su izvođene “suhe" vježbe s izvlačenjem uloga u odjeljenju (tzv. disciplina "Svi znaju sve").


Među natjecateljima koji su se natjecali na tromeđi Podravine, Međimurja i Zagorja bilo je najviše najmlađih članova vatrogasnih organizacija, ali i nekoliko vrlo kvalitetnih muških seniorskih odjeljenja na nacionalnoj razini. Upravo među muškim seniorima pobjedu i veliki prijelazni pehar domaćina osvojio je DVD Hrženica ispred DVD-a Ludbreg i DVD-a Leskovec. Među seniorkama najuspješnije su bile članice DVD-a Koprivnica, ispred DVD-a Bolfan i DVD-a Varaždinske Toplice.


Desetinke sekunde odlučivale su i o najboljima među podmlatkom u dobi od 6 do 12 godina. Najuspješnije su bile djevojčice iz DVD-a Rasinja, ispred vršnjakinja iz DVD-a Komarnica Ludbreška i DVD-a Donji Mihaljevec. Među dječacima pobjedu su osvojili dječaci iz DVD-a Hrastovsko, ispred malih članova DVD-a Martijanec i DVD-a Hrženica.
U popularnoj seniorskoj disciplini pod nazivom “Svi znaju sve”, a u kojoj dolaze do izražaja dolaze svestranost i znanje svakog od 9 članova odjeljenja, održanoj pod reflektorima terena NK Drava, najuspješniji su bili članovi DVD-a Novi Marof, ispred kolega iz Ludbrega i Leskovca.

Članovi DVD-a Hrženica i članice DVD-a Bolfan svoju su izdržljivost dokazali ukupnom pobjedom tijekom izuzetno napetih dvoboja u potezanju užeta, dok je najspretniju ruku pri bacanju torbice s užetom na metu imao Vlado Cimerman iz DVD-a Bolfan.

Bogat poslijepodnevni program natjecanja koje je održano pod pokroviteljstvom općinskog načelnika Josipy Janyja u potpunosti je ispunio očekivanja nazočnih, među kojima je bilo i nekoliko visokih gostiju.
Stoga se ovo Društvo uz vrlo vruće vremenske uvjete ponovno dokazalo kao uspješan organizator 40-tak ovakvih manifestacija tijekom svojeg 118-godišnjeg povijesnog puta. Spomenimo i kako je ovo natjecanje bilo je jedno od posljednjih pripremnih natjecanja uoči županijskog vatrogasnog natjecanja koje će biti održano u Varaždinu 30. kolovoza ove godine s više od 2500 sudionika.

Službeni rezultati natjecanja (pdf)

Galerija fotografija (by Antonio Kovaček)

S. K.