Dobrovoljno vatrogasno društvo
Telefoni za dojavu: 193 - Operativno dežurstvo JVP Grada Varaždina, 112 - Županijski centar 112 Varaždin
Gdje se nalazite: Početna Novosti Održan "Dravski kup 2011"

Održan "Dravski kup 2011"

Datum objave: 23.08.2011

Dobrovoljno vatrogasno društvo Sveti Đurđ i ove je godine održalo svoje tradicionalno vatrogasno natjecanje, okupivši pritom 26 odjeljenja s područja sjeverozapadne Hrvatske.

Održan "Dravski kup 2011"

Dobrovoljno vatrogasno društvo Sveti Đurd uz sudjelovanje na brojnim natjecanjima tijekom svoje povijesti organiziralo je preko 40 pozivnih te nekoliko službenih vatrogasnih natjecanja za odjeljenja s područja sjeverozapadne Hrvatske.

Ugodne vremenske prilike pogodovale su dobrom odazivu gostiju na ovogodišnje natjecanje, održano na nogometnom igralištu NK Drava 21. kolovoza s početkom u 14 sati. Broj desetina bio je na razini prijašnjih godina (prosječno 25).
Natjecanje je provedeno u dva dijela:
- izvođenje vježbi po Pravilniku za natjecanja vatrogasaca u Republici Hrvatskoj,
- izvođenje "suhih" vježbi s izvlačenjem uloga u odjeljenju (tzv. disciplina "Svi znaju sve").

      
Detalji s Dravskog kupa u Svetom Đurđu 2011. godine

 

Među 300-njak natjecatelja koji su se natjecali na tromeđi Podravine, Međimurja i Zagorja bilo je najviše najmlađih članova vatrogasnih organizacija, ali i nekoliko vrlo kvalitetnih muških seniorskih odjeljenja na nacionalnoj razini. Upravo među muškim seniorima pobjedu i veliki prijelazni pehar domaćina osvojio je DVD Vrbanovec ispred DVD-a Donji Kraljevec i DVD-a Donji Kneginec. Među seniorkama najuspješnije su bile članice DVD-a Leskovec, ispred DVD-a Rasinja i DVD-a Veliki Otok.

Desetinke sekunde odlučivale su i o najboljima među djecom u dobi od 6 do 12 godina. Najuspješnije su bile djevojčice iz DVD-a Donja Voća, ispred vršnjakinja iz DVD-a Donji Mihaljevec i DVD-a Hrženica. Među dječacima pobjedu su treću godinu zaredom osvojili dječaci iz DVD-a Donja Voća, ispred malih članova DVD-a Rasinja i DVD-a Mali Bukovec.

U popularnoj seniorskoj disciplini pod nazivom “Svi znaju sve”, a u kojoj dolaze do izražaja dolaze svestranost i znanje svakog od 9 članova odjeljenja, održanoj pod reflektorima terena NK Drava, najuspješniji su bili članovi DVD-a Johovec, ispred kolega iz Donjeg Kneginca i Johovca.
Članovi DVD-a Hrženica i članice DVD-a Rasinja svoju su izdržljivost dokazali ukupnom pobjedom tijekom izuzetno napetih dvoboja u potezanju užeta, dok je najspretniju ruku pri bacanju torbice s užetom na metu imao Zoran Bahat iz Svetog Đurđa.

Bogat poslijepodnevni program natjecanja u različitim vatrogasnim disciplinama, odnosno manifestacija kojoj je jedna od temeljnih odrednica bilo prikupljanje novčanih sredstava za gradnju novog vatrogasnog doma DVD-a Sveti Đurđ, u potpunosti je ispunio očekivanja nazočnih, među kojima je bilo i nekoliko visokih gostiju.
Stoga se ovo Društvo uz vrlo vruće vremenske uvjete ponovno dokazalo kao uspješan organizator 30-tak ovakvih manifestacija tijekom svojeg 114-godišnjeg povijesnog puta. Spomenimo i kako je ovo natjecanje bilo je jedno od posljednjih pripremnih natjecanja uoči županijskog vatrogasnog natjecanja koje će biti održano u Varaždinu 11. rujna ove godine s više od 2500 sudionika.

Fotografije s ovog natjecanja možete pogledati u našoj Galeriji!


Rezultati - djeca ženska
1.
DVD Donja Voća
2.
DVD Donji Mihaljevec
3.
DVD Hrženica
4. DVD Sigetec Ludbreški

Rezultati - djeca muška
1.
DVD Donja Voća
2.
DVD Rasinja II
3.
DVD Mali Bukovec
4.
DVD Komarnica Ludbreška
5. DVD Hrženica
6. DVD Gornji Kučan
7.

DVD Donji Mihaljevec

8. DVD Ludbreg
9. DVD Veliki Bukovec
10. DVD Sigetec Ludbreški
11. DVD Sveti Đurđ - izvan konkurencije

Rezultati - muški
1.
DVD Vrbanovec
2.
DVD Donji Kraljevec
3.
DVD Donji Kneginec
4.
DVD Johovec
5.
DVD Veliki Otok
6.
DVD Sesvete Ludbreške
7.
DVD Sigetec Ludbreški
8.
DVD Sveta Marija

Rezultati - žene
1.
DVD Leskovec
2.
DVD Rasinja
3.
DVD Veliki Otok