Dobrovoljno vatrogasno društvo
Telefoni za dojavu: 193 - Operativno dežurstvo JVP Grada Varaždina, 112 - Županijski centar 112 Varaždin
Gdje se nalazite: Početna Novosti Obrana od poplava - izrada zečjih nasipa

Obrana od poplava - izrada zečjih nasipa

Datum objave: 19.11.2012

 Početkom studenoga 2012. godine Varaždinsku, Međimursku, Zagrebačku i Sisačko-moslavačku županiju pogodile su poplave, uzrokovane dosad nezabilježenim količinama vode u vodotocima, a poglavito Dravi i Savi. U obrani od poplava glavnu su riječ na terenu i ovog puta imale vatrogasne postrojbe, a poglavito dobrovoljna vatrogasna društva.

Obrana od poplava - izrada zečjih nasipa

Samo na području Varaždinske županije angažirano je preko 400 pripadnika vatrogasnih organizacija, temeljne snage sustava zaštite i spašavanja.

Članovi DVD-a Sveti Đurđ i DVD-a Hrženica bili su angažirani na izradi zečjih nasipa nizvodno od HE Čakovec u Šemovcu, s obzirom na nagli porast vodostaja u starom koritu Drave. Intervencijom je zapovijedao županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Kovaček, ujedno i zapovjednik našeg Društva, a sudjelovali su Kristijan Kovačić, Tomislav Kovačić i Ervin Radiković, dok je u pripravi bilo još nekoliko članova postrojbe Društva. 
Dežuralo se i kod Hrženice, odnosno duž cijelog toka Drave u Varaždinskoj županiji. 
.
U nastavku možete pogledati video uradak koji se pojavio na Internetu, a koji jasno opisuje nepredvidivu narav vodene stihije koja je tih dana pogodila sjeverozapadnu Hrvatsku.
.
.
 
.
U našoj Galeriji pogledajte nekoliko fotografija snimljenih 6. studenoga tijekom intervencije u Šemovcu.
S. K.